information

Enligt förordning om vuxenutbildning 7 kapitlet, 1§.

Om en elev har påbörjat en kurs eller en delkurs och därefter uteblivit från den under mer än tre veckor i följd, utan att detta har berott på sjukdom eller beviljad ledighet, ska eleven anses ha avbrutit kursen eller delkursen. Rektorn får besluta om undantag, om det finns synnerliga skäl.

Som deltagare inom sfi, särvux, grundvux och gyvux ska du ha en individuell studieplan. Studievägledaren ansvarar för att planen upprättas och är aktuell.

Din lärare och du som studerande svarar tillsammans för individuell kursplanering. Kursplaneringen ligger till grund för studieplanen.

Information om studiefinansiering www.csn.se

Information om olika högskoleutbildningar och högskoleprovet –www.studera.nu 

Information och ansökan till universitet och högskola – www.antagning.se

Information om Yh-utbildningar – www.yrkeshogskolan.se

Arbetsförmedlingen –www.arbetsformedlingen.se 

Utbildningar i Västerbotten –
www.studeraivasterbotten.se

Jul – vecka 52

Sommar – vecka 29 och 30

Studiegården är ett klassrum inrett med studieplatser där du kan sitta och studera på egen hand. Det finns även lärare schemalagda vid viss tillfällen i veckan. Alla elever kan ta del av detta oavsett nivå eller om man studerar på plats på Lärcentrum eller på distans. 

Vi erbjuder också stöd på modermål i dari, arabiska eller tigrinja. Även franska

I Vård- och omsorg-, och Barn och fritidsutbildningen erbjuder vi handledarstöd i yrkeskurser och svenska. 

Du som vill veta mer om studier på olika nivåer, yrken, arbetsmarknad och studiefinansiering är välkommen att kontakta oss för ett samtal med Lärcentrums studie- och yrkesvägledare.

Kontaktuppgifter hittar du HÄR >>

Kontakta studie- och yrkesvägledare om du är intresserad av studiestartsstöd.

Kontaktuppgifter hittar du HÄR >>

Du ansöker om studiemedel hos Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Läs mer HÄR >>

På Lärcentrum finns möjlighet att få studiehandledning för dig som läser kurser på distans. Det finns även tillgång till specialpedagogisk kompetens som kan hjälpa dig med läs- och skrivsvårigheter, språkstörningar eller andra funktionsvariationer.

Istället för att åka till en högskola eller ett universitet kan man sitta här på Lärcentrum och göra sin tentamen, förutsatt att lärosätet har godkänt att tentamen får göras i hemkommunen via ett lärcentra.

videokonferens

Vi har en modern och nyrenoverad videokonferensanläggning. Kontakta oss för mer information.

andra sätt att studera

Blogg

Från fonetik till flyt: varför vissa ljud är svårare att lära sig på svenska

Att lära sig ett nytt språk handlar inte bara om att förstå orden och grammatiken – uttalet spelar en avgörande roll för att kunna kommunicera tydligt och känna sig trygg i språket. För den som lär sig svenska kan vissa ljud vara särskilt utmanande, beroende på vilket språk man har som modersmål. Men varför är vissa ljud svårare än andra? Och hur kan man träna sig till bättre uttal?

LÄS MER

Trender: så förändras vuxenutbildning i förhållande till arbetsmarknad

Arbetsmarknaden förändras snabbare än någonsin, och vuxenutbildningen spelar en avgörande roll i att förbereda människor för de jobb som efterfrågas. Nya teknologier, en grön omställning och en allt mer globaliserad ekonomi gör att utbildningar behöver anpassas för att möta arbetslivets behov. Men hur ser dessa förändringar ut, och vad betyder de för dig som funderar på att studera? Här är de viktigaste trenderna inom vuxenutbildning just nu.

LÄS MER

Framtidens yrken – vilka jobb behövs i Västerbotten?

Västerbotten är en region i förändring. Med stora industrisatsningar, en växande befolkning och en teknikutveckling som går snabbt framåt, förändras också arbetsmarknaden. Nya yrken växer fram, och efterfrågan på vissa kompetenser ökar kraftigt. Men vilka jobb kommer egentligen att behövas i Västerbotten de kommande åren?

LÄS MER

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.